Problem z biegami, drżące sprzęgło co przyczyna? dwumas ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • czejen
    Classic
    • 2018
    • 1

Zamieszczone przez Maicroft
    Obraz powies i bedzie malina
    Raczej kolega szykuje miejsce na kalendarz OCP na 2016
  • czejen
    Classic
    • 2014
    • 1

Witam kupiłem jakieś 2 tyg temu Octavie I Combi 1.9TDI ALH 90km, po przejechaniu ok 3 tyś km, dzisiaj 200km do Wawy, jeżdżąc po mieście poczułem coraz cięższe wrzucanie biegów, najgorzej z trzecim biegiem, wciskając pedał sprzęgła czułem na nim dosyć mocne drgania a chcąc wrzucić bieg wsteczny zazgrzytało i bieg wskoczył z wyczuwalnym szarpnięciem , zaparkowałem na chodniku jedno kolo na drodze drugie na chodniku czyli auto było przechylone wciskając sprzęgło zaczęło coś stukać w sprzęgle gdy zjechałem z nierówności stukanie ucichło. Zaparkowałem auto na jakąś godzinę po czym wróciłem do domu czyli jakieś 220km drogi parę razy czułem opór podczas wbijania biegu ale to wszystko gdzieś znikło i teraz po odpaleniu auta biegi wskakują aksamitnie nie mam pojęcia czym to jest spowodowane, dodam jeszcze że podczas odpalania auta, autem lekko zatelepie. Olej w skrzyni, sprzęgło, dwumas ?? jakie kosztu naprawy czy można wymienić na sprzęgło jedno masowe, jakiej firmy i kto w okolicach Lublina jest dobry w te klocki.

Pozdrawiam

Komentarz

• Tomasz73
      Elegance
      • 2013
      • 800

Dwumas czy jednomas cena podobna, u mnie dwumasa objawiała się ciut inaczej ale trzęsiawka drzwi, drążka zmiany biegów, problem ze wstecznym to dobra wskazówka, jest jeszcze charakterystyczne walnięcie przy gaszeniu silnika. Koszt wymiany zależy od marki koła i robocizny od 1300 do 1500, po wymianie pokochasz na nowo swoje auto.
      Tomek

Sprzedam m3 40m w Częstochowie oś Trzech Wieszczów

Komentarz

• Strelau
        Classic
        • 2013
        • 20

Polecam podobny temat:
        Objawy zużycia dwumasy

Komentarz

Pracuję...